Læserbreve vedrørende Social- og sundhedsområdet

Jeg skriver løbende læserbreve i Herning Folkeblad. De seneste kan du læse herunder.


September 2020

Budgetforliget permanentgør det psykiatriske akutteam

Det kan ske for os alle, at vi selv eller en af vores kære bliver ramt af psykisk sygdom, og vi har brug for hjælp, lindring og støtte til at finde fodfæste igen.

Som formand for Social- og sundhedsudvalget ligger det mig meget på sinde, at vi her har et trygt og stærkt beredskab i Herning kommune. Derfor er jeg så glad for, at vi i det budgetforlig, som netop indgået i enighed med 28 ud af byrådets 31 medlemmer, har afsat 2.1. mio. kr. årligt til det psykiatriske akutteam og akuttelefon.

Det psykiatriske akutteam er et døgnberedskab af specialsygeplejersker uddannet i psykiatrien, som yder akut psykiatrisk indsats og behandling hjemme hos sindslidende borgere. Samtidig sikrer det sparring til det øvrige personale i hjemmepleje, sygepleje, samarbejde til hospital og almen praksis osv.

Akutteamet har desuden  tilknyttet en åben telefonlinje, som man kan ringe til døgnet rundt alle årets dage, hvis man får det psykisk dårligt og har brug for at tale med en professionel.  

Indsatsen har vist sig at være en meget stor succes. Evalueringen har bla. vist, at indsatsen skaber tryghed, forebygger indlæggelser, opkald til lægevagt og 112.

Det psykiatriske akutteam blev etableret som et to-årigt projekt, som udløber ved udgangen af 2020.

Med budgetforliget er det vigtige tilbud på psykiatriområdet nu gjort permanent.


April 2020

Hvis vi skal smitte hinanden skal det helst være med god stemning

Verden er ændret, og virus-krisen har vendt op og ned på vores hverdag – for os alle sammen uden undtagelse. Vi er alle hårdt presset som samfund og som mennesker. Der er meget at være bekymret for. Vi ved ikke, hvor længe det varer, og hvilke ændringer det bringer os på længere sigt.

Men lige nu i disse dage og uger er det vores hverdag, Også helt ind i dagligdagens rutiner skal vi alle forsøge at få det bedste ud af det.

Det gælder også på ældre, handicap- og psykiatri-området, hvor hverdagen desværre også ændret for de mange af vores medborgere, som vi skal passe allermest på, ældre, svækkede, handicappede, udsatte.

Ingen pårørende, børn og frivillige kan komme på besøg, normale aktiviteter er blevet begrænset, og skal foregå på andre måder osv.

Det er svært og bringer store afsavn på mange måder.

 Og så er det da helt fantastisk og rørende at opleve og få indblik i – også i artikler i avisen her de seneste dage, hvordan personalet på alle måder finder veje til at få livsglæde og oplevelser ind i den forandrede hverdag for vores ældre på plejehjem og medborgere på bostederne.

Små gåture udenfor, fællessang med Philip Faber, kreative sysler, bankospil, skype-opkald til pårørende, højtlæsning, ture med bussen ud i naturen osv. kunne vi alle læse om forleden. Pårørende og frivillige som synger udenfor plejehjem. Børn der sender gækkebreve. Listen er lang.

Alt sammen udtryk for varme, livsglæde og en stor og dedikeret indsats fra personalet.

Tak – kæmpe tak til alle jer dygtige, engagerede mennesker, som i alle dele af vores ældre og sundhedspleje, handicap og psykiatri, hver dag går på arbejde og med kreativitet, fleksibilitet og varme arbejder med at bringe støtte, tryghed, smil og god stemning ind i en forandret hverdag. 

Som personalet skrev i et brev, jeg også fik fra et af vores bosteder: ”Vi må ikke smitte hinanden med coronavirus, men vi må meget gerne prøve at smitte hinanden med og borgerne med den gode stemning”.

Det er sandt. Og det kan vi jo alle tage med os i hverdagen.

Jeg håber, vi alle vil huske at værdsatte og påskønne vores sundheds-,pleje- og socialpersonale. Det fortjener de i den grad – både lige nu og fremover.   

Glædelig påske.                   


Du kan læse mere om det politiske udvalg på Social og sundhedsområdet HER